Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KB Finansal Grup Araştırması: Güney Korelilerin Sadece Yüzde 2’si Kripto Para Yatırımına İlgi Duyuyor

Güney Kore menşeli finansal araştırma firması KB Finansal Grup, 6 Ağustos tarihinde sonuçlarını açıkladığı ve 2018 yılındaki kripto yatırımlarını konu alan bir araştırmaya göre, Güney Kore vatandaşlarının çok büyük bir çoğunluğunun kripto para yatırımına ilgisi olmadığını buldu.

KB Finansal Grup Seul, Güney Kore merkezli bir firma ve genellikle bankacılık ve finansal hizmetler ile ilgili konulara eğilmekte. Grubun yaptığı araştırma Nisan ile Mayıs ayı arasında 500 Kore Wonundan (447.000 dolar) daha fazla finansal varlığı olan 600 ailenin yanı sıra, 1 milyardan daha fazla Kore Wonu (894.000 dolar) olan 400 aile ile gerçekleştirilmiş. Yani hedef kitle ciddi bir varlığı olan kişilerden oluşmakta.

Araştırmanın sonucuna göre yurt içi varlık sahibi katılımcıların %74.8’i kripto para birimlerine yatırım yapmaya niyeti olmadığını, %23’ü ise bu yatırımın belirli şartlara bağlı olduğunu, sadece %2’si ise gelecekte kripto paralara yatırım yapacağını ifade etti.

Bu esnada, yerel bir Kore haber sitesi Token Post’un aktardığına göre küresel durum biraz daha ılımlı bir tablo çizmekte. KB Finansal Grup küresel varlık sahiplerinin %29’unun ve Asya içerisinde varlık sahiplerinin %52’sinin – Japonya’daki dahil etmeyerek – kripto para yatırımlarına ilgi duyduğunu aktarmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • tolga
    Posted 09 Ağustos 2018 - 15:03 15:03

    Sadece yuzde 2 demissiniz. 60 milyonun yuzde2 si 1.2 milyon yapar….

    • Ali Emre KONAKÇI
      Posted 09 Ağustos 2018 - 15:07 15:07

      Araştırmanın sonucuna göre ”yurt içi varlık sahibi” katılımcıların %74.8’i kripto para birimlerine yatırım yapmaya niyeti olmadığını, %23’ü ise bu yatırımın belirli şartlara bağlı olduğunu, sadece %2’si ise gelecekte kripto paralara yatırım yapacağını ifade etti.

Leave a comment