Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkezi Olmayan Müzik Platformu, 5.5 Milyon Dolarlık Bir Meblağ Topladı

Merkezi olmayan müzik paylaşımı uygulaması Audius, Series A turunda 5.5 milyon dolar toplandığını belirtti.

Blockchain kullanarak sanatçıların içeriklerine erişmesine ve daha fazla kontrol alanına sahip olmasını amaçlayan platform, aynı zamanda içerik üreticilerinin de hayranları ile birlikte etkileşime girmesine yardımcı olacak.

Şu anda tam olarak sistemin ne zaman çıkacağı belli olmasa da, platformun içerik üreticilerine vereceği özgürlük ve kontrol sebebiyle, diğer hali hazırdaki platformlardan daha ön plana çıkması bekleniyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren otoriteler, gelecekte sanatçıların içeriklerine kontrol sağlaması durumunun gelişmesinin oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Platformun kurucularından birisi olan müzisyen 3LAU, geçmişte şu açıklamayı yapmıştı:

”Sanatçıların içeriklerini paylaşmaları için merkezi olmayan modellere ihtiyaçları var. Blockchain’de Audius’ta tam olarak bunu yapıyor. Bu sayede sanatçılar, platformun nereye gideceğinde söz sahibi olacaklar. Bu durum da, gerek sanatçı, gerekse de katılımcıyı memnun edecektir.”

Kurucuları arasında birçok müzisyeni barındıran platform aynı zamanda Kleiner Perkins, 122 West, Ascolta Ventures ve Pantera Capital’den yatırım almıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment