Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC 9 Bitcoin ETF Başvurusu İçin Son Tarih Verdi: 26 Ekim!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, daha önce incelemeye aldığı dokuz adet Bitcoin ETF başvurusu kural değişiklikleri için bir zaman çerçevesi belirledi.

Üç ayrı kurum tarafından başvurulan ve dokuz ayrı Bitcoin ETF’si için olan değerlendirme süresi ile ilgili son bilgi 4 Ekim tarihinde SEC tarafından verildi. Söz konusu değişiklik tekliflerinin ikisi New York Menkul Kıymetler Borsasının ETF birimi NYSE Arca ile bağlantılı ProShares tarafından sunulmuştu. Diğer beş adet başvuru ise Direxion firması tarafından yapılanlar olurken, kalan iki tanesi ise CBOE üzerinde listeleme yapmak için GraniteShares tarafından yapıldı.

SEC ”herhangi bir tarafın veya kişinin” Bitcoin ETF’leri hakkında destek veya ret konusu hakkında 26 Ekim tarihine kadar görüşte bulunmasını ‘rica etti.’ SEC daha önce söz konusu firmaların yaptığı dokuz başvurunun dokuzunu da Ağustos ayında reddetmişti.

Genel kanı bu firmaların yaptığı başvuruların yine reddedileceği ve herhangi bir onayın çıkmayacağı yönünde olsa da, Bitcoin ETF’sinin etkisi kripto para dünyasında gerçekten büyük. Geçtiğimiz aylarda Winklevoss ikizlerinin ETF başvurusu reddedildikten sonra piyasa ciddi bir düşüşe geçmiş ve FUD etkisine kapılmıştı.

SEC söz konusu dokuz ETF başvurusunu reddettikten tam olarak bir gün sonra bunları değerlendirmeye alacağını belirtmişti. SEC üyelerinden olan ve ”Kripto Anne” olarak da bilinen Hester Peirce, söz konusu değerlendirmenin sadece ”prosedürden ibaret” olduğunu açıkça vurgulayan isimlerden bir tanesi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment