Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Yale Üniversitesi 400 Milyon Dolar Toplayan Kripto Fonuna Yatırım Yaptı

Resmi olarak herhangi bir doğrulama yapılmamış olsa da, dünyanın en prestijli kurumlarının başında gelen Yale, Paradigm isimli bir kripto fonuna yatırım yapacak. Paradigm firması Coinbase’in kurucu ortağı Fred Ehrsam, eski Squoia Capital ortağı Matt Huang ve daha önce Pantera Capital firmasında çalışan Charles Noyes tarafından kuruldu.

Bloomberg‘in Cuma günü yayınladığı bir habere göre, 2017 yılında 27.2 milyar dolarlık gelir elde eden Yale, Paradigm firmasının geçtiğimiz aylarda topladığı 400 milyon dolarlık yatırımı yapan kurumlardan bir tanesi konumunda. Kurumun Paradigm’e tam olarak ne kadar yatırım yaptığı bilinmiyor ve New Haven, Connecticut merkezli okul konu hakkında gönderilen sorulara da herhangi bir cevap vermedi.

Paradigm firması temel olarak erken aşamalardaki kripto para birimi, blockchain ve kripto para borsası projelerine yatırım yapmayı amaçlamakta. Noyes‘in geçtiğimiz Haziran ayında Bloomberg kaynağına yaptığı açıklamalara göre, firma ciddi anlamda gelecek vaat etmekte.

Eğer haber konusunda kurumdan veya yetkililerden konu hakkında bir açıklama gelirse, dünyanın en büyük eğitim markalarından birisinin kripto para dünyasına girişi sadece bir fonlamadan fazlası olabilir. Daha önceleri Oxford gibi bir çok kurum blockchain veya kripto paralar ile ilişkili haberlerle gündeme gelmiş olsa da, böyle bir kurumun direkt olarak sektöre yatırım yapması, diğer firmalar için de aynı olayın önünü açabilir ki bu kripto para dünyasının en çok sıkıntı çektiği kurumsal yatırımcıların sektöre çekilmesi anlamına gelmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment