Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Altcoin Davasında Geri Adım Attı: Fiyat Yükseliyor!

SEC, altcoin davasında geri adım atınca fiyatta yükseliş geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2017-2019 yılları arasında token satışlarıyla 70 milyon dolar toplayan blockchain yazılım geliştiricisi Hiro Systems (eskiden Blockstack olarak biliniyordu) üzerindeki üç yıllık soruşturmayı sonlandırdı. Cuma günü yapılan bir bildirime göre, komisyon, Hiro Systems PBC’ye yönelik herhangi bir yaptırım önerisinde bulunmayacağını belirtti.

Bu karar, düzenleyici ile kripto endüstrisi arasındaki uzun yıllara dayanan mücadelesinde kripto endüstrisi için bir zafer olarak değerlendirildi. Önceki hafta Fortune tarafından bildirilen haberi takiben, SEC’nin stablecoin ihraççısı Paxos üzerindeki soruşturmayı da sonlandırdığı duyurulmuştu.

Stacks (STX) hareketlendi

Hiro, Bitcoin’i destekleyen bir katman-2 blockchain olan Stacks (STX) üzerinde uygulama geliştirmek için araçlar sunuyor. Stacks, kripto endüstrisi veteranı Muneeb Ali’nin ürünüdür. Ali şu anda Trust Machines’in CEO’su olarak görev yapıyor ve Hiro’nun yönetim kurulu üyesi.

Hiro’nun SEC soruşturması, sadece Hiro şirketi değil, Stacks protokolünü de kapsadığını belirten Ali, cuma günü yapılan bildirimin ardından attığı bir tweette ifade etti.

Blockstack olarak bilinen şirket, 2018 yılında kendi adını taşıyan STX ile Stacks zincirinin ilk sürümünü başlattı. Şirket, başlangıçta sattığı token’ları menkul kıymet olarak ele almıştı. Token satışlarının bir kısmını SEC’nin Regulation A+ kapsamında gerçekleştiren şirket, diğer token’ları da akredite (Reg D) veya uluslararası (Reg S) yatırımcılara sattı.

Ocak 2021’de Stacks’ın yeni bir sürümü, yeni bir konsensüs mekanizması (transfer kanıtı) ile piyasaya sürüldü. Hiro’ya göre, ağ tamamen merkezsiz hale gelmişti. Şirket, bu nedenle Stacks token’larını artık menkul kıymet olarak ele almalarının gerekli olmadığını belirtti.

Ancak SEC’nin bu yorumdan şüpheli olduğu ortaya çıktı. Hiro, Eylül 2021’de uygulama biriminden bir soruşturmaya cevap verdiğini açıkladı. Cuma günü yapılan bildiri, bu soruşturmanın sona erdiğini ve firmanın üzerinde sallanan Damokles’in kılıcının kaldırıldığını işaret ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!