Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Açıkladı: Bitcoin ETF Başvurularına Yeni Bir Gözle Bakıyoruz

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin ETF’leri için yapılan başvuruları değerlendirirken mahkeme kararlarını da incelediklerini açıkladı.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) için yapılmış başvuruları yıllar boyu reddeden SEC, günümüzde on uç farklı başvuruyu değerlendiriyor.

Gensler, geçen gün CNBC’ye konuşarak, “Geçmişte bunun gibi birkaç başvuruyu reddettik ama Columbia Bölgesindeki mahkemeler, bunun hakkında bir fikir sundular. O yüzden mahkeme kararları doğrultusunda bunlara yeni bir gözle bakıyoruz.” dedi.

SEC, Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı borsa yatırım fonuna dönüştürmek için yaptığı başvuruyu geçen yıl reddetti. ABD’deki temyiz mahkemesi, bu ağustosta bir karar alarak SEC’nin bu başvuruyu yeniden değerlendirmesi gerektiğini açıkladı.

Mahkeme, SEC’nin vadeli işlem borsa yatırım fonları ile spot borsa yatırım fonlarına farklı muamele gösterdiğine dikkat çekti.

SEC Başkanı Gensler, kripto para sektörünün hala menkul kıymet yasalarına büyük ölçüde uyum sağlamadığını düşünüyor. SEC Başkanı, “Kripto alanında çok fazla dolandırıcılık ve kötü aktör var. Yalnızca menkul kıymet yasalarına değil, kara para aklama ve kamuyu koruma yasalarına yönelik de çok fazla yasal uyumsuzluk var.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!