Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Bitcoin ETF’si Hakkında Merak Edilen Soruyu Yanıtladı!

ABD’nin önde gelen finansal regülatörü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Başkanı Jay Clayton, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında birçok kripto para yatırımcısının merak ettiği Bitcoin ETF’si hakkında konuştu.

Bob Pisani ile röportaj gerçekleştiren Clayton, Pisani’den gelen Bitcoin ETF’si için hazır olup olunmadığı sorusuna şu an için Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonu açısından önemli adımların atıldığını kabul edip, hala bunun onaylanması açısından istenen seviyeye gelinmediğini ve ”yapılması gereken işler olduğu” şeklinde cevap verdi. Clayton sözlerinin devamında SEC’in Bitcoin ETF’si hakkındaki endişelerinin gereksiz olmadığını ve bunların haklı bir sebepten ötürü konulduğunu belirtti:

”Bunların çoğunlukla düzenlenmeyen borsalarda ve platformlardan işlem gördüğü hesaba katılacak olursa, bunların fiyatlarının yüksek oranda manipülasyona maruz kalmadığından nasıl emin olabiliriz?”

Başkan açıklamasının sonlarına doğru şu an için ilerleme kaydedildiğini ancak insanların kendilerini rahatlatacak önemli sorunları gidermesi gerektiğini ve bunların başında da fiyat manipülasyonu olduğunu dile getirdi. Clayton daha önce de Bitcoin ETF’si konusunda birkaç maddede anlaşıldığını ancak gidilecek hala çok yol olduğunu belirterek hem umut vermiş hem de umutlara ket vurmuştu.

Bitcoin ETF’leri bundan bir ay önce yeniden ertelenerek Bitcoin yatırımcılarının beklentileri bir kere daha boşa çıkartılmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment