Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı: ETF Onayından Önce Bazı Değişikliklerin Yapılması Gerekiyor

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton, kripto para sektörünün dört gözle beklediği Bitcoin ETF onayı ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

CNBC’ye bir demeç veren başarılı yönetici, şu an için süreci incelediklerini ve ETF onayı ile ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, buna karşın ETF onayından önce marketin bazı ek tedbirler ve değişiklikler yaşaması gerektiğini söyledi.

Clayton, şöyle konuştu:

”Kripto para ETF’sinin kabul edilmesinden önce bazı süreçlerin hallolması gerekiyor. Bunların başında elbette ki koruma ve depolama hizmetleri geliyor. Bu durum, bizim herhangi bir pazar için çok önemsediğimiz bir şey, bu konunun çözüme kavuşması bizim için çok büyük bir önem taşıyor.”

Başarılı yönetici, daha sonra kripto para sektörünün bir diğer endişe kaynağının da manipülasyon olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

”Diğer önemli konu ise, bu alanda yapılacak olan düzenlemeler ile manipülasyon ve diğer kötü niyetli faaliyetlerin önüne geçmek. Bu konu ile ilgili neler yapabiliriz ona bakıyoruz ve umarım doğru çözümleri bulmayı başarabiliriz.”

Clayton, genel olarak ETF onayı ile ilgili son derece olumlu konuşurken, gereken önlemlerin alınması ve diğer değişikliklerin yapılması sonrasında, bu işin olabileceğinin sinyallerini verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment