Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası: Yasaklarla Bir İlgimiz Yok

Kripto para sektörüne karşı en sert tavır takınan ülkelerden birisi de, hiç şüphe yok ki Hindistan. Ülkede kripto paralar yasak durumda yer alırken, birçok Hint kripto para yatırımcısı da mağdur olmuş durumda.

Bu yasakların başlangıç noktasında ise Hindistan Merkez Bankası’nın, kripto para şirketleri ile çalışan bankalara yasak koyması ve bunun yasal olmadığını söylemesi yatarken, konuyla ilgili bankadan yapılan bir açıklama ile hem şaşkınlık hem de kafa karışıklığı yarattı.

Merkez Bankası’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada kurumun yasaklar ile ilgili olarak hiçbir alakasının bulunmadığı ifade edilirken, şu sözlere yer verildi:

”Hindistan Merkez Bankası, hiçbir hükümet kurumundan ya da hiçbir kişiden bu yasa ile ilgili olarak bir bilgi almamıştır ve hiçbir kurum da, bu konu ile ilgili olarak bizimle iletişime geçmemiştir.”

Her ne kadar banka bu şekilde resmi bir açıklama yapsa da, web sitesinde dahi kripto para karşıtı ifadeler yer alıyor ve bu durum da biraz kafa karıştırıyor. Hindistan Merkez Bankası RBI’ın resmi web sitesinde, kripto para şirketleri ile çalışan ticari bankalara ceza kesileceği ve bu durumun yasal olmadığı ifadesi yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment