Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan Regülatörden Bir Kripto Para Şirketine Yasak

Kripto para sektöründe faaliyet gösterdiğini iddia eden dolandıcı ve scam projelerin sayısı azalsa da henüz bu alanda ciddi bir temizlik yapıldığını söylemek mümkün değil. Ülkeler de, vatandaşlarını bu tarz oluşumlardan korumak için titiz bir çalışma içerisine girerken, benzerlerinin tekrarlanması için de çok sert tedbirler alıyor.

Bu ülkeler arasına son olarak da İtalya katıldı. Ülkenin finansal regülatörü olan La Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (CONSOB), yaptığı açıklama ile Tessline adlı yatırım şirketi ve onun kripto parası liracoin’e karşı açıklama yaptı ve bu projenin yasal olmadığını vurguladı.

CONSOB’dan yapılan açıklamada ilgili projenin ülkede faaliye göstermek için gerekli izinlere sahip olmadığı ifade edilirken, bu sebeple de projenin yasaklandığı belirtildi.

Son dönemde ciddi bir çalışma yapan CONSOB, ülkedeki vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalar yürütüyor. Regülatör kurum, bundan bir süre önce de iki farklı kripto para projesine etkinliklerini ve hareket alanlarını açıklamaları için uyarı göndermişti.

Kripto para sektörünün daha iyi bir şekilde temsil edilmesi ve her şeyden de önemlisi daha da efektif bir şekilde büyümesi için, bu tarz dolandırıcı firmaların büyük bir hızla sektörden elimine olması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment