Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı FTX Yeniden Açılabilir Dedi: Uygun Şartlar Altında Mümkün!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, uygun şartlar alında FTX’in yeniden hayata dönüşünün mümkün olacağını açıkladı.

İflas eden kripto para borsası FTX’in küllerinden yeni doğabileceğine dair bir açıklamada SEC Başkanı Gary Gensler’den geldi. Gensler 8 Kasım Çarşamba günü DC Fintech Week’te CNBC’ye verdiği demeçte, FTX’in yeniden doğuşunun “yasalar çerçevesinde” mümkün olabileceğini belirtti.

Bununla birlikte FTX’in yeni ve güvenilir bir lidere ihtiyaç duyduğunu belirten Gensler, New York Borsası’nın eski başkanlarından Tom Farley’e atıfta bulundu.

Tom Farley, iflas eden kripto borsasından geriye kalanları satın almak için yarışan üç teklifçiden oluşan kısa bir liste arasında yer aldığına dair haberler kısa süre önce gündem olmuştu. Farley, Mayıs ayında “Bullish” adında kendi dijital varlık borsasını kurmuştu.

Gensler konu hakkındaki açıklamasının devamında, FTX’in yeniden doğuşunun yatırımcıların güvenini kazanmak ve uygun açıklamaları yapmak gibi anahtar noktaların çözülmesiyle mümkün olacağını söyledi:

Tom ya da bir başkası bu alana girmek isterse, bunu yasalar çerçevesinde yapın derim. Yaptığınız işte yatırımcıların güvenini kazanın ve uygun açıklamaları yaptığınızdan emin olun. Ayrıca tüm bu işlevleri karıştırmadığınızdan, müşterilerinize karşı ticaret yapmadığınızdan emin olun. Ya da onların kripto varlıklarını kendi amaçlarınız için kullanmadığınızdan emin olun.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!