Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Genslar’dan FTX Olayları İle İlgili Açıklama: Büyük Resmin Bir Parçası

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler kripto para regülasyonları ve yaşanan FTX çöküşüne dair açıklamalarda bulundu.

SEC Başkanı Gensler katıldığı bir konferansta yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. FTX üzerinde yaşanan olayları büyük resmin bir parçası olarak yorumlayan Gensler, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Son iki günde gördüklerimiz, eğer biraz geriden bakıp büyük resmi görebilirsek, gerçekten de son altı ya da sekiz ay boyunca tanıklık ettiklerimizin bir parçası. Zaman içinde test edilmiş kamu politikası korkuluklarına güvenmediğimizde yatırımcılar zarar görüyor.

Gensler konuşmasının devamında yaşanan bu süreçte özellikle açıklama ve şeffaflık eksikliği olduğunu, yatırımcıların parasının kullanıldığını ve ileriye dönük ticaret yapıldığını gördüklerini belirtti. ABD kanun yapıcıları tarafından hali hazırda üstünde çalışılan kripto para regülasyonunun yetersiz ve güçsüz kalacağını iddia eden Gensler, yasa tasarısının ihtiyaçları karşılayacak nitelikte olmadığını vurguladı:

Şunu da belirtmek isterim ki, bu mevzuatın bir kısmı son bir iki gün içinde başarısız olan aynı kişiler tarafından desteklendi. Ve nedenini merak ediyorsunuz. Çünkü çok hafif bir dokunuştu.

SEC’nin yaşanan olaylarla ilgili soruşturmaları devam ederken önde gelen ülkeler ve kanun yapıcılar sektör üzerinde yaşanan bu olayları sert regülasyonlar için bir bahane olarak kullanabilir. Açıklamalar gösteriyor ki Terra (LUNA) çöküşünün ardından dünyanın en büyük ikinci borsası FTX tarafında yaşanan bu kaotik süreç kripto paraların kaderini ciddi şekilde etkileyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!