Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’sunun Mesajı Sızdı: Binance, Justin Sun ve FTX’in Geleceği Hakkında Neler Söyledi

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın çalışanlara gönderdi bir mesaj sızdırıldı. CEO mesajda, Justin Sun ile kurtarma planı üzerinde görüştüğünü belirtti ve Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) muhtemelen hiçbir zaman şirketi almayı düşünmediğini öne sürdü.

Kripto para fenomeni Cobie 10 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, Sam Bankman-Fried’ın çalışanlara gönderdiği bir mesaja ait olduğu iddia edilen bir belge yayınladı. Mesajda CEO, Justin Sun ile bir kurtarma planı üzerine görüştüklerini açıkladı. Ayrıca Bankman-Fried,  Binance’in muhtemelen hiçbir zaman FTX’i gerçekten satın almayı düşünmediğini ileri sürdü. Cobie, mesajların doğrulandığını söyledi.

Yakın zamanda Binance CEO’su CZ tarafından bağlayıcılığı olmayan bir satın alma niyeti ile şirketin satın alınmasına dair süreçler işlemiş ancak daha sonrasında Binance bilançoları inceledikten sonra kararından vazgeçtiğini duyurmuştu. Bankman-Fried konu hakkında şu ifadeleri kullandı,

Camdan bir eve taş atmayacağım muhtemelen hiçbir zaman satın almayı düşünmediler. Önemli değil her zamanki gibi işimize bakmaya devam edeceğiz.

Ayrıca gelecek hafta fon toplamaya çıkacaklarını ve toplanan fonlarla öncelikle müşterileri daha sonrasında yatırımcıları koruyacağının altını çizen CEO, üçüncü sırada çalışanların geldiğini ve eğer mümkün olursa en son da kendi hakkını alacağını belirtti.

Mesajda dikkat çeken bir diğer nokta ise CEO’nun insanların iyimser olması durumunda bilançodaki açığı kapatabilecek finansmanı bulabileceklerine dair verdiği taahhüt oldu. Mesajda tam olarak kimin iyimser olması gerektiği belirtilmemiş olsa da analistler Bankan-Fried’ın muhtemelen yatırımcıları ve destekçilerini kastettiğini öne sürdü.

Sam Bankman-Fried’ın CZ hakkındaki iddiası, sosyal medya kullanıcıları tarafından farklı tepkilerle karşılandı. Geçmişte birçok kez FTX’e karşı karalama kampanyası yürüttüğünü söyleyerek CZ’nin gerçekten bunu bilerek yaptığını iddia eden kullanıcıların yanında Bankman-Fried’ın yapılmaya çalışılan iyiliğe karşı nankörlük yaptığını öne süren kullanıcılar da oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!