Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Olası Bir Soruşturmada Kullanılabilecek Delilleri Mi Karartıyor: Tweetler Silindi

Kripto para borsası FTX yaşanan krizlerle birlikte bir enkaza dönüşürken CEO Sam Bankman-Fried ve avukatlarının geçmişe dönük tweetleri sildikleri fark edildi.

Likidite krizini aşamayan FTX beraberinde tüm kripto para piyasasını dahil ederek büyük bir çöküş yaşadı. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in de kurtarma çabaları sonuç vermeyince adeta boşluğa düşen FTX ile son gelişmelere göre TRON kurucusu Justin Sun ilgileniyor. Karmaşık ve sancılı bu süreç devam ederken denetleyici kurumlar ve önde gelen devletlerde sessizliği bozdu.

Dün yapılan açıklamalara göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu’nun (CFTC) ortak soruşturması kapsamında FTX’in yaşadığı likidite krizinin incelendiği belirtildi.

Terra (LUNA) çöküşü ardından yaşanan süreci ve kurucu Do Kwon’un Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan kişi konumuna düştüğü göz önüne alındığında FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’i de zorlu günler bekliyor olabilir. Gelecekteki bu zorlu günlerin farkında olan ekip iddialara göre kendi aleyhlerine kullanılabilecek kanıtları yok etme arayışına girdi.

Bir FTX avukatının geçtiğimiz günlerde paylaşılan ve FTX’in herhangi bir likidite sorunu olmadığına dair paylaştığı tweet’i silmesi gözlerden kaçmadı. Bu olaydan önce Sam Bankman-Fried tarafından paylaşılan “fonlarınız güvende” gönderisi de silinmişti. Bankman-Fried 7 Kasım’da yayınlanan tweet dizisinin bir parçası olarak takipçilerine, zor durumdaki borsasının finansal durumunun iyi olduğuna dair güvence vermişti.

Bankman-Fried paylaşımında şu ifadelere yer almıştı:

FTX, tüm müşteri varlıklarını kapsayacak kadar yeterli. Müşteri varlıklarına yatırım yapmıyoruz. Tüm para çekme işlemlerini gerçekleştirdik ve işlemeye devam edeceğiz.

Bankman-Fried’in bahsi geçen tweetleri silme kararı, paylaşım yaptığı esnada FTX’in müşterilerinin varlıklarını karşılayacak yeterli varlığa sahip olmadığı yönündeki spekülasyonları da beraberinde getirdi. FTX her ne kadar gelecek olası soruşturmalarda kullanılabilecek delilleri ortadan kaldırmaya çabalasa da bu kendileri için yaklaşmakta olan kaçınılmaz sonu değiştiremeyecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!