Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler FTX Çöküşünün Ardından Yatırımcıları Kripto Paralar Hakkında Uyardı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler, FTX çöküşünün ardından yatırımcıların kripto paralar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

SEC Başkanı Gensler CNBC’e verdiği röportajında FTX çöküşüne değindi. Gensler, yatırımcıların kripto paralar konusunda dikkatli olmalarını belirtirken FTX olayını işaret etti. Gensler, devam eden bir inceleme olduğunu gerekçe göstererek FTX’in başarısızlığının ayrıntılarına girmedi.

CNBC muhabiri tarafından Gensler’e, piyasa da bu kadar fazla büyük şirket başarısız olup yıkıma sürüklenirken neden Kim Kardashian gibi ünlülere yaptırım uygulandığı soruldu. Gensler, “Kanıtları oluşturmak, gerçekleri oluşturmak genellikle zaman alır” diyerek çekimser tavrını korudu.

SEC Başkanı kripto para camiasının birbirine çok bağlı olduğunu ve olası yıkımların topluluk içerisinde domino etkisi yarattığını ifade etti. Gensler, kendisine yöneltilen kripto borsalarına güven olur mu sorusuna ise şu ifadelerle karşılık verdi:

Kurallar ve yasalar açık ancak kripto para firmalarının hepsinin söz konusu yasalara ve kurallara uyduğunu varsaymak yanlış olacaktır. Bu alanın gerçekten uyum sağlaması gerekiyor. SEC olarak bizim de sınırlı kaynaklarımız var. Denetlememiz gereken 100 trilyon dolarlık bir sermaye piyasası var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!