Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler Hakkında Büyük Kripto İddiası: Bu Ülkelerle Lobi Çalışması!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in İngiltere ve Kanadalı regülatör ile görüşerek kripto karşıtı yargı ortamını genişletmek istediği iddia edildi.

Fox Business gazetecisi Eleanor Terrett tarafından yakın zamanda ortaya atılan iddialarda, SEC Başkanı Gensler, ABD’de mevcut olan kripto karşıtı politikaların kıtanın kuzeyi Kanada’da ve İngiltere’de yayılması için ülkelerin regülatörleri ile görüşerek lobi yaptığı öne sürüldü.

Anonim kaynaklara dayandırılan iddialar, Kanada’nın yakın zamanda kripto para sektörüne dair giderek daha baskıcı hale gelen politikaları benimsemesi ile desteklendi. Ayrıca Gensler’in İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) Başkanı Nikhil Rathi ile yaptığı toplantı da öne sürülen kanıtlar arasında yer aldı.

İddialara göre İngiltere kripto para sektörüne dair daha katı düzenlemeleri yakın zamanda gündeme getirmeye hazırlanırken Kanada, mevcut durumda baskıcı bir tutum içerisinde bulunuyor.

Ancak bazı kullanıcılar İngiltere’nin kripto para sektörü hakkında her zaman inovasyonu destekleyici bir tutum içerisinde bulunduğu hatırlatarak iddiaların yüksek ihtimalle gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!