Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler, “Kripto Menkul Kıymetler” Konusunu Geçiştirdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, hazine piyasasıyla ilgili konuşurken kripto varlıkların üstünde durmadı.

Bloomberg’e konuşan Gary Gensler, “26 trilyon dolarlık hazine piyasası bizim sermaye piyasalarımızın temelidir. Devleti bu şekilde fonluyoruz. Federal Rezerv’imiz bu şekilde para politikası yapıyor. Global çapta dolar hakimiyetini böyle sağlıyoruz. Siz bana kripto mu sormak istiyorsunuz?” dedi.

SEC, ülkede spot Bitcoin borsa yatırım fonu kurmak için yapılmış 13 başvuruyu değerlendirmeye devam ediyor. Analistler, ülkenin ilk spot Bitcoin ETF’sinin 2024’ün başında onaylanmasını bekliyor.

Gensler, açıklamalarına, “ABD Hazine piyasası çok önemli bir piyasadır. Kripto menkul kıymetler daha küçük olmakla kalmıyor, devletimizi de onlarla fonlamıyoruz. Para politikamızı öyle yapmıyoruz. Ve pek çok yatırımcı, o piyasada zarar gördü. Zarar görüyorlar çünkü çok fazla yasal uyumsuzluk var. Sadece menkul kıymet yasalarına uymamak değil. Bir yığın diğer yasaya da uymamak.” diyerek devam etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!