Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’dan Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yeni Teklif: Tıpkı Doğalgaz Gibi!

Rusya Maliye Bakanlığı, Bitcoin (BTC) ve kripto paraların tıpkı doğalgaz gibi ihraç edilmesine yönelik yeni bir teklif yaptı.

Rus medyası RBC’nin sunduğu habere göre Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Ivan Chebeskov, kripto paralar ve dijital finansın geleceği hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Chebeskov toplantıda, madencilik faaliyetlerinin bir sonucu olarak üretilen Bitcoin ve kripto paraların ihraç edilmesine yönelik konuşurken mekanizmanın doğalgaz ihracatı ile benzer olması gerektiğini belirtti:

Kripto para ihracatını kullanmak için bir seçeneğimiz ve bir yasa tasarısı bulunuyor. Gaz ihracatı için özel bir mevzuat olduğu gibi madencilerin ürettiği kripto paraların da ihraç edilmesine izin verecek bir proje geliştirdik. Bu kapsamda yasal bir girişim de oluşturuyoruz. 

Rusya’da kripto para madenciliğini yasallaştırmaya yönelik yasa tasarısı 2022’nin Kasım ayına Devlet Duması’na sunulmuştu. Bu kapsamda, madencilik sonucu elde edilen kripto paralar Rus altyapısı olmadan yabancı borsalarda satılabiliyordu.

Kripto para madenciliğini düzenleyen bir yasanın 2024 yılında yürürlüğe girebileceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!