Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Yanıtladı: 2024’te Bitcoin mi, Ethereum mu Kazandıracak?

Bankacılık devi JPMorgan, Ethereum’un (ETH) önümüzdeki yıl Bitcoin’den (BTC) daha iyi performans sergilemesini bekliyor.

JPMorgan analistleri, geçtiğimiz gün paylaştıkları raporda, “Ethereum’un gelecek yıl kendini yeniden bulacağına ve kripto ekosistemi içerisindeki pazar payını geri alacağına inanıyoruz.” dedi.

“Bunun ana katalizörü, 2024’ün ilk yarısında gerçekleşmesi beklenen EIP-4844 güncellemesi olacak. Bunun Ethereum ağındaki hareketliliği iyileştirmek için büyük bir adım olacağına ve böylece Ethereum’un daha iyi bir performans göstermesine yardım edeceğine inanıyoruz.” yorumu yapıldı.

Proto-danksharding olarak bilinen EIP-4844, blob-taşıyan işlem olarak yeni bir işlem türünü beraberinde getiriyor. Buralarda tutulan veriler, mevcut Ethereum işlemlerinin gaz ihtiyacıyla rekabet etmeyeceği için bunun ölçeklenebilirlik açısından büyük faydalarının olması bekleniyor.

JPMorgan, bu sayede işlem ücretleri düşeceği için bunun özellikle Layer 2 ağları için yararlı olacağını öngörüyor.

Bitcoin’de önümüzdeki yıl onaylanması beklenen spot borsa yatırım fonları ile (ETF) yapılacak halving güncellemesini değerlendiren analistler, bunların fiyata zaten yansımış olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!