Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler’dan Kripto Para Borsalarına Sert Uyarı: “Zaman daralıyor”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para borsaları ve aracın kurumların kurallara uymaları için zamanlarının daraldığını ve kurumun baskılara daha yeni başladığını söyledi.

SEC Başkanı Gensler yakın tarihte yaptığı bir açıklamada, kripto para borsalarına karşı sert uyarılarda bulundu. SEC’nin, düzenlemelerden kaçmaya çalışan borsalara yönelik baskılara yeni başladığını belirten Gensler, borsaların kurallara başlamaları için “zaman daralıyor” ifadelerini kullandı. Tüm kripto para borsalarını ve aracı kurumları müşteri fonları konusunda daha şeffaf olmaya davet eden SEC, rezerv kanıtı raporlarına da değindi.

Gensler, Binance gibi büyük kripto para borsaları tarafından kullanılan bu uygulamanın yatırımcıları korumak için gereken açıklamaların gerisinde kaldığını ve “yeterli olmadığını” söyledi.

Rezerv kanıtı, ne bir şirketin varlık ve yükümlülüklerinin tam bir muhasebesidir ne de menkul kıymetler yasaları uyarınca müşteri fonlarının ayrılmasını sağlar. Bu ispat, zaman içinde test edilmiş saklama, müşteri fonlarının ayrılması kuralları ve muhasebe kurallarına uyarak yapılmalıdır.

Düzenlemelere uymayan ve gerekli bilgileri regülatör kurumlarla paylaşmayan kripto şirketleri için “vahşi batıdaki kumarhaneler gibiler” benzetmesini yapan Gensler, kripto para borsaları ve yasalardan kaçınan diğer şirketler için “sabrının tükenmekte” olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!