Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Ekosistemi İçin 2,4 Milyar Dolarlık Bütçe Talebi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, “vahşi batı” olarak nitelendirdiği kripto para endüstrisindeki suistimalleri önlemek için 2,4 milyar dolarlık fon talep etti.

Gary Gensler 29 Mart’ta Temsilciler Meclisi Tahsisat Komitesi’ndeki konuşmasında, sektöre uyum sağlanabilmesi ve düzenleyici kurumların gücünü kaybetmemesi için ek finansman talebini dile getirdi. Finansal piyasalardaki teknolojik inovasyonun özellikle kripto para ekosisteminde öngörülemez suistimallere yol açığını belirten Gensler, “vahi batı” olarak nitelendirdiği bu sektörü kontrol altına almak için hükümetten 2,4 milyar dolar fon tahsis etmek istediğini belirtti.

Finansal piyasalardaki hızlı teknolojik inovasyon, özellikle kripto para sektöründe olmak üzere yeni ve gelişmekte olan alanlarda suiistimallere yol açmıştır. Bunu ele almak yeni araçlar, uzmanlık ve kaynaklar gerektiriyor.

Gensler, bir önceki yıl gerçekleşen bütçe artışının personel seviyelerini ilk kez 2016‘dakinin üzerine çıkmasına olanak sağladığını belirtirken buna rağmen düzenleyici kurumun halen daha zayıf olduğunu vurguladı. Öte yandan 2,4 milyar dolarlık fonun önemli kısmının SEC’nin uygulama ve inceleme bölümlerinde çalışacak 170 ek personelin işe alımına harcanacağını belirtti.

2022 yılı içerisinde tüm finansal piyasada 750 den fazla cezai yaptırım uygulandığını açıklayan Gensler, bu eylemlerden 30 tanesinin kripto sektörüyle ilgili olduğunun altını çizdi. Gensler 2021 yılındaki verilere kıyasla kripto para piyasasında %36’lık yaptırım artışı anlamına geldiğini ifadelerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!