Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı, Kripto Para Kanun Tasarısına Karşı Çıktı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, 21.yy’da Finansal İnovasyon ve Teknoloji adlı kanun tasarısına karşı çıktı.

Kısaca FIT21 olarak adlandırılan tasarı, kripto para sektöründeki yasal belirsizlikleri gidermeyi ve SEC ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) yetki sınırlarını belirlemeyi amaçlıyor.

Gensler, bugünkü açıklamasında, “FIT21, yeni yasal boşluklar yaratır ve yatırım sözleşmelerinin nasıl denetlendiğiyle ilgili on yıllarca yıllık emsale karşı çıkarak yatırımcıları ve sermaye piyasalarını ölçülemez bir riske sokar” dedi.

Kripto para şirketlerinin sundukları ürünleri “merkeziyetsiz” olarak etiketlendirip SEC’nin denetimden kaçabileceğini söyleyen Gensler, bunun sadece kripto para alanını değil 100 trilyon dolarlık sermaye piyasasını riske atabileceğini söyledi.

Gensler, “Ya pump-dump yapanlar, kendilerini kripto yatırım sözleşmesi olarak etiketleyerek ya da kendilerini merkeziyetsiz sistem olarak ilan ederek menkul kıymet yasalarına tabi olmadığına karar verirse?” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!