Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı ve FTX Kurucusu Arasında Nasıl Bir İlişki Var?: Binlerce Kişi Soruşturma Talep Ediyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gensler ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) arasındaki ilişkinin soruşturulması talep ediliyor.

Ripple avukatı Jhon Deaton tarafından yönetilen ve kullanıcıların ABD kongresine dilekçe yollayabildiği bir site olan CryptoLaw 14 Kasım tarihinde yaptığı duyuruda, SEC Başkanı Gensler ve SBF arasındaki bağlantının ve FTX iflas etmeden önce ikilinin yaptığı şüpheli bir toplantının soruşturulması için 4.000’in üzerinde dilekçe gönderildiğini bildirdi.

Dilekçede, kongre üyelerine SEC’nin burnunun dibinde büyük bir dolandırıcılık olurken Gensler’in, Bankman-Fried ile birlikte FTX’e serbestlik sağlamak için çalıştığı iddia edildi. Gensler, ABD tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan birinde rol almakla itham edilirken binlerce yatırımcı soruşturulmaya çağırılmasını talep ediyor.

Kripto destekçisi olduğu bilinen Cumhuriyetçi Temsilci Tom Emmer 10 Kasım tarihinde yaptığı paylaşımda, SBF ve FTX’in, Gensler’e SEC’nin düzenleyici tekel olması için yasal boşluklar üzerinde çalışmasına yardım ettiği duyumları geldiğini bildirdi.

Emmer, duyumların kaynağı hakkında detaylı bilgi vermedi ancak dikkatler 23 Mart’ta gerçekleşen SEC, IEX borsası, SBF ve FTX in katıldığı 45 dakikalık bir zoom toplantısına çekildi. FTX toplantıdan sonra IEX borsasına yatırım yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!