Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Temasek, FTX Yüzünden 300 Milyon Dolar Kayıp Yaşayabilir

Singapur’da devlete bağlı yatırım fonu Temasek, kripto para borsası FTX’e yaptığı yatırımlar yüzünden 300 milyon dolar zarar edebilir.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Temasek, FTX’in yaşadığı çöküş yüzünden 200 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında miktarda zarar etmeye hazırlanıyor.

FTX, bu yılın başlarında arka arkaya düzenlenen iki farklı yatırım serisinde hem FTX’e hem de borsanın ABD’deki koluna yatırım yapmıştı. Konu hakkında bilgi sahibi olduğu söylenen isimlerin aktarımına göre Temasek, yaptığı bu yatırımları tamamen kaybetme senaryosuna hazırlanıyor.

Temasek, son dönemlerde kripto para sektörüne yatırım yapmaya başlayan en popüler isimler arasında yer alıyor. Şirket bu yıl sektördeki piyasa yapıcılardan Amber Group’a ve non-fungible token firması Animoca Brands’e de destek olmuştu.

FTX yüzünden 300 milyon dolar zarar etmesi halinde Temasek’in sektördeki tutumu ne şekilde değişecek, bilinmiyor. Şirket, mart ayının sonunda toplamda 294 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!