Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı’na Göre Kripto Paraların Kamu Politikası Çerçevesine Alınması Gerekiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, finans dünyasının “güvene” dayalı olduğunu ve kripto para piyasasının bundan 10 yıl sonra da ayakta kalabilmesi için kamu politikası çerçevesine alınması gerektiğini söyledi.

  • Financial Times’a konuşan Gensler, kripto para piyasasının günümüzdeki boyutu ve doğası gereği bundan 5-10 yıl sonra ayakta kalabilmesi için kamu politikası çerçevesinde yer alması gerektiğini” söyleyip, “Tarih bize gösterdi ki (bu çerçevenin dışında kalanlar), çok uzun süre ayakta kalamıyor. Günün sonunda, finans güvenden ibarettir.” yorumunda bulundu.

  • SEC Başkanı, geçmişte yaptığı yorumu tekrarlayarak kripto para teknolojisine “nötr” yaklaştığını belirtip, piyasadaki yatırımcıları korumanın önemini vurguladı.

  • Gensler, “şu anda faaliyet gösterip de geçmişte (SEC ile) irtibat kurmuş olması gereken pek çok kripto para platformu” olduğunu söyleyip, bu platformların operatörlerini SEC ile iletişime geçmeye davet etti.

  • Merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları hakkında konuşan SEC Başkanı, bunların “New York Borsası kadar merkezi olmadığını”  fakat yine de merkezi sayılabilecek unsurlara sahip olduğunu söyledi.

  • Gensler, Wall Street Journal’a 19 Ağustos’ta verdiği röportajda DeFi platformlarının SEC’nin denetimine tabi olabileceğinin mesajını vermişti.

Görsel: SEC Başkanı Gary Gensler (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!