Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı’na Göre Kripto Piyasası Regülasyon Olmadan Olgunlaşamayacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, uygun bir regülasyon çerçevesinin içine alınmaması halinde kripto para piyasasının olgunlaşamayacağını düşünüyor.

Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliğinin (SIFMA) salı günkü konferansında konuşan Gary Gensler, finansal piyasalardaki yatırımcıları korumak için oluşturulmuş çerçeveye kripto para platformlarını dahil etmek için “çok aktif” şekilde çalışacaklarını söyledi.

Ortaya çıkışının üstünden yaklaşık 13 yıl geçmiş kripto para teknolojisinin henüz gençlik döneminde olduğunu belirten Gensler, bu teknolojinin “yetişkinlik” dönemine geçebilmesi için yasal düzenleyicilerin denetimine girmesi gerektiğini düşünüyor.

Gensler, WSJ’nin aktarımına göre“Çok fazla hype var. İyi bir gelecek elde etme umuduyla getiri kazanmaya çalışan çok fazla yatırımcı var fakat bu platformlar, şu anda yatırımcıları koruyan çerçeveye dahil edilmek için genel olarak ne [Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun] ne de SEC’nin (denetimine) girmiş durumda.” dedi.

Kripto para piyasasındaki projelerin birçoğunun battığını, birçok projeninse piyasaya giriş yaparken yatırımcılardan para topladığını belirten SEC Başkanı, bunun dolandırıcılık ve manipülasyon riskini artırdığını vurguladı.


Görsel: Gary Gensler (SEC, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!