Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Cruz, Kongre Binasındaki İşletmelerde Kripto Paranın Geçmesini İstiyor

Teksas’tan Cumhuriyetçi Parti senatörü Ted Cruz, Washington’daki Kongre binasında yer alan bazı işletmelerde kripto parayla ödeme yapılabilmesini istiyor.

Senatör Ted Cruz’un sunduğu Kripto Paranın Kongre Tarafından İşlemlerde Bir Ödeme Karşılığı Olarak Tanınmasına Yönelik Karar başlığıyla sunduğu mutabakat kararı, Senatonun pazartesi günkü oturumunda görüşüldü.

Uygulamaya konmak için hem Senatonun hem de Temsilciler Meclisinin onayını alması gereken mutabakat kararları, kanun tekliflerinden farklı olarak Başkan’ın onayına sunulmaz ve kanun gücünde sayılmaz.

Senato ile Temsilciler Meclisinin idamesinden sorumlu federal kurum ve yetkililere hitaben sunulan kararda; Kongre binasına gıda ve otomat servisi sağlayan şirketlerin kripto parayla ödeme alan şirketlerden seçilmesi talep ediliyor.

Haberi ilk aktaran Breitbart’a konuşan Ted Cruz, “Tüketiciler kripto paraları daha iyi anladıkça ve onları kucakladıkça, satıcılar da kripto paraları birer ödeme aracı olarak gitgide daha çok kabul ediyor. Kongre, yeni teknolojileri benimseme konusunda genelde yavaş kalıyor.” dedi ve “Sunduğum teklif; binadaki kafeteryaların, otomatların ve hediyelik eşya dükkanlarının kriptoyla ödeme almasını sağlayarak Kongre’yi bu noktada öncü konuma yerleştirebilir.”  yorumunu ekledi.

Senatör Cruz, geçen ay katıldığı bir etkinlikte Teksas’ta petrol üretimi sırasında atık olarak ortaya çıkan doğal gazın bitcoin madencilerine elektrik tedarik etmek için kullanılabileceğini ve bunun eyalet açısından faydalı olabileceğini söylemişti.


Görsel: Senatör Ted Cruz, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!