Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı’ndan Ethereum İçin Ümit Veren Yorum: “Sorunsuz İlerliyor”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, spot Ethereum ETF’leriyle ilgili süreci yorumladı.

New York’taki yatırım etkinliğinde konuşan SEC Başkanı, spot Ethereum ETF’leriyle ilgili olarak, “Ne zaman olacağını bilmiyorum ama sorunsuz şekilde ilerliyor” dedi.

Topu yatırım şirketlerine attı

SEC, sekiz şirketin spot Ethereum ETF’si kurmak için hazırladığı 19b-4 dosyalarını geçen ay onayladı. Bunların piyasaya girebilmesi için S-1 dosyalarının da onaylanması gerekiyor.

Şirketler, S-1 dosyalarını geçen hafta güncelleyerek tohum yatırımı konusunda ek bilgiler paylaştı.

SEC Başkanı, “Bu kayıt dosyalarının işlem görebilmesi için gerçekten varlık yöneticilerinin tüm aydınlatmaları yapması gerekiyor” dedi.

Gensler, “(SEC’nin) Kurumsal Finans Bölümü’ndeki herkes, kariyeri boyunca bunların yüzlerce, belki binlercesi ile uğraşıyor. Süreç sorunsuz ilerliyor ve bu, tamamen varlık yöneticilerinin düzgün aydınlatmaları yapması ile alakalı” dedi.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki hafta piyasaya girmesini bekliyor. Bitwise CIO’su, Ethereum’un bu yatırım araçları aracılığıyla 18 ayda 15 milyar dolar net yatırım çekebileceğini söyledi.

Gensler, geçen haftaki açıklamalarında kripto para şirketlerinin Amerikan halkını yeteri kadar aydınlatmadığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!