Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanından Merge Güncellemesi Sonrası Ethereum (ETH) ve PoS Kripto Paralar İçin Menkul Kıymet Göndermesi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, staking hizmetlerinin bir varlığın menkul kıymet oluşuna işaret ettiğini belirtti.

SEC Başkanı Gary Gensler 15 Eylül tarihinde yaptığı konuşmasında, staking hizmeti veren aracı kurumların ve kripto paraların, bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan Howey testine girebileceklerini belirtti. Howey testi, bir varlığın başkalarının çabalarına dayanarak getiri elde etmeyi uman yatırımcılar tarafından alınıp alınmadığını inceler.

Gensler staking için;

Coin açısından Howey perspektifinden bakacak olursak staking hizmetleri, yatırım yapan halkın başkalarının çabalarına dayalı olarak kar beklediğinin bir başka göstergesi. Staking ise isim farklılıklarına rağmen kredi vermeye oldukça benziyor.

ifadelerini kullandı.

Başkan geçtiğimiz yıl, kripto kredileri sunan firmaların SEC’ye kaydolmaları gerektiğini ısrarla belirtmiş ve şubat ayında BlockFi’a SEC’ye kaydolmadan faaliyetlerini devam ettirdiği için 100 milyon dolar ceza kesmişti.

Gensler’in açıklamalarından sonra gözler Ethereum’a (ETH) çevrildi. Daha önceleri SEC tarafından İş Kanıtı sistemiyle (PoW) çalışan Ethereum’un emtia olarak değerlendirildiği biliniyordu. Ancak Gensler’in açıklamalarına göre Merge güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı sistemine (PoS) geçen Ethereum’un SEC tarafından diğer PoS kripto para birimlerinde olduğu gibi menkul kıymet olarak sınıflandırılması muhtemel görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!