Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voyager Dijital’in Varlıklarını Satın Alma Yarışında Rekabet Sürüyor: FTX Bir Adım Önde

Popüler kripto para borsası FTX, iflas eden kripto para platformu Voyager Digital’den geriye kalan varlıkları satın alma yarışında önde gidiyor.

Terra (LUNA) çöküşüyle başlayan ve bir domino taşı gibi piyasadaki borçlanma platformlarını vuran finansal krizler, Voyager Digital’i de ciddi şekilde yaralamış ve şirketin çöküşüne neden olmuştu. Voyager avukatları tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda, 22 farklı yatırımcı kuruluşun Voyager’ın iflasının ardından kalan potansiyel varlıklarıyla ilgilendiğini duyurulmuştu. Adeta bir güç gösterisine dönüşen bu satın alma teklifleri arasına Binance ve FTX gibi büyük kripto para borsaları da geçen ay dahil olmuştu.

Coindesk tarafından yakın tarihte yapılan bir habere göre bu teklif yarışında önde görünen isim FTX olarak bildirildi. Hatta konuya yakın bir kaynağa göre ise önümüzdeki günlerde FTX’in daha yüksek bir teklif vermesi olası duruyor.

6 Eylül‘de gerçekleşen duruşmada bir uzlaşmaya varılmadı ve Voyager Capital’in satın alınması için bir açık arttırmanın yapılmasına karar verildi. Söz konusu açık arttırmanın 29 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Açık arttırma tamamlandıktan ve Voyager’ın yeni sahibi belli olduktan sonra iflas sebebiyle paralarını kaybeden müşterilere geri ödeme yapılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!