Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Binance’in Stablecoin Hamlesini Değerlendirdi: Tether (USDT) Lehine

ABD’li dev yatırım bankası JPMorgan Chase analistleri, Binance’in geçtiğimiz haftalarda aldığı stablecoin kararının USDT (Tether) lehine olabileceğini belirtti.

Yatırım bankasının resmi web sitesinden bir nota göre JPMorgan analistleri, Binance’in hesaplardaki USDC (USD coin) mevduatları BUSD’ye (Binance USD) otomatik dönüştürme kararının USDT’nin lehine olabileceğini söyledi.

Binance, geçtiğimiz haftalarda aldığı kararla 29 Eylül’den itibaren USDC, USDP (Pax Dollar) ve TUSD (True USD) stablecoinlerinin BUSD’ye otomatik olarak çevrileceğini belirtmişti. Ayrıca BUSD ve USDT haricinde diğer stablecoinlerin Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerine karşı paritelerini kapatacağını duyurmuştu.

Analistler bu kararın USDC’nin güçlü bir aktör olmaya başladığı stablecoin evreninde USDT’nin önemini artırmasının muhtemel olduğunu ifade etti. JPMorgan USDT’nin son 18 ayda pazar payının %22’sine yakınını kaybettiğine işaret etti. USDT’nin öneminin yalnızca piyasa değeriyle değil aynı zamanda ticarette kullanımıyla da bağlantılı olduğunu belirten analistler, USDT’nin 11 farklı ağda kullanılırken USDC’nin yalnızca 8 ağda kullanıldığını ve USDT’nin ortalama günlük işlem hacminin USDC’nin yaklaşık 10 katı olduğunu söyledi.

Yatırım bankası analistleri bu kararın USDT ve USDC arasındaki yarışta USDT lehine bir hamle olduğunu ancak Binance’in BUSD paritelerinde komisyonu sıfırlaması ve USDT/BUSD paritesindeki komisyonu kaldırmasının da BUSD’yi avantajlı çıkaracağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!