Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan Geminin Malları: Binance ve FTX Voyager Digital’in Potansiyel Varlıkları İçin Yarışıyor

Voyager Digital’in geçtiğimiz aylarda iflasını açıklamasının ardından, şirketin yıkıntılarından arta kalan varlıkları satın almak için büyük borsalar adeta yarışa başladı.

Terra (LUNA) kriziyle başlayan ve bir domino taşı gibi piyasadaki borçlandırma platformlarını vuran finansal krizler Voyager Digital’i de ciddi şekilde yaralamış ve şirketin çöküşüne neden olmuştu. Voyager avukatları tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda, 22’den farklı yatırımcı kuruluşun Voyager’ın iflasının ardından kalan potansiyel varlıklarıyla ilgilendiğini duyurmuştu.

Yakın zamanlı bir Coindesk haberine göre potansiyel yatırımcıların arasına Binance ve FTX gibi büyük kripto para borsaları da dahil oldu. Haberin ardından Voyager’a ait VGX token %50 civarında yükseliş gösterdi. Ayrıca Coinbase borsasının da söz konusu potansiyel varlıklar için teklif vermeyi düşündüğü fakat sonrasında bu kararından vazgeçtiği belirtildi.

Voyager’ın potansiyel varlıkları için satın alım teklifleri 6 Eylül‘de gerçekleştirilecek. Uzlaşma yoluyla bir kazananın belirlenememesi durumunda ise 29 Eylül tarihinde açık arttırma usulünde bir satışın düzenlenmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz ay FTX’in halka açık şekilde yaptığı teklifi reddeden Voyager, söz konusu teklifi “fiyat öldürme” olarak gördüğünü açıklamıştı. Konu hakkında FTX tarafından bir geri bildirim gelmese de, Bankman-Fried önderliğinde ki FTX borsasının Voyager varlıkları alımı için hala masada olduğu ve yeni bir teklife hazırlandığı biliniyor.

Diğer yandan Binance CEO’su CZ geçen hafta New York Times ile yaptığı bir röportajda Voyager konusuyla alakalı şu açıklamada bulunmuştu:

Voyager Digital’in ve bir diğer iflas eşiğindeki Celsius’un potansiyel varlıklarını almakla ilgileniyoruz. Ekibimiz tüm bu pazarlık konuşmalarına katılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!