Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bitcoin Devi Grayscale İçin Ethereum’u Bir Kez Daha Erteledi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale’in Ethereum ETF başvurusu için erteleme kararı verdi.

SEC 20 Mart Salı günü paylaştığı bildiride, dev finans kurumu Grayscale tarafından sunulan spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu 30 Mayıs 2024’e ertelediğini belirtti:

Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada gündeme getirilen konuları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak amacıyla, nihai karar için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu tespit etmiştir.

Düzenleyici kurum kısa süre önce benzer bir adım atarak Hashdex ve Ark 21Shares tarafından başvurulan spot Ethereum ETF’lere dair kararını ileriki tarihlere ertelediğini duyurmuştu.

Fidelity ve BlackRock gibi dünya çapında finans devleri spot Ethereum ETF’i için başvuruda bulunsa da SEC’nin son dönemlerdeki soğuk ve ketum tavrı mayıs ayında gelebilecek bir onaya dair beklentileri hızla düşürdü.

Bloomberg’in kıdemli ETF analistleri kısa süre önce yaptıkları açıklamada, mayıs ayındaki spot Ethereum ETF onay ihtimalini %70’den %30’a indirmişti.

Ethereum’un Bitcoin’in aksine bir emtia değil menkul kıymet olduğunu düşünen SEC, geçtiğimiz günlerde Ethereum Vakfı’na soruşturma açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!