Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bitcoin’de Analistleri “Bullish” Yapan Onayı Ethereum’a Vermedi: Erteleme Geldi!

SEC, Bitcoin’de analistleri yükseliş beklentisine sokan onayı Ethereum için veremedi ve kararı erteledi. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz hafta BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si (IBIT) için opsiyon listelenmesi ve ticaretini onaylamıştı. Bu kapsamda birçok analist görüşünü paylaşırken yükseliş ve likidite beklentilerine yer verdi.

ETF Store Başkanı Nate Geraci, onayın ardından yeni ETF başvurularında artış gelebileceğini söylerken likidite artışıyla daha büyük yatırımcıların piyasaya çekileceğini öngörüyor.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, SEC’in diğer başvurulara da yakında onay vereceğini öngörmüştü. Balchunas, diğerlerinin de kısa sürede onaylanacağını varsaydığını ve bu gelişmenin Bitcoin ETF’leri için büyük bir kazanç olduğunu çünkü daha fazla likidite sağlayarak büyük yatırımcıları çekeceğini belirtmişti. Bir başka piyasa analisti Dennis Dick ise opsiyonların piyasaya likidite ekleyerek volatiliteyi azalttığını ifade etti. Bitcoin ETF opsiyonlarıyla artan ilginin, Bitcoin’in oynaklığını azaltması bekleniyor.

Arbelos Markets kurucu ortağı Joshua Lim, Bitcoin teminatına karşı USD kredi sunan prime brokerların kripto piyasasına önemli miktarda nakit sağlayacağını belirtti. Bu sermayenin memecoinler ve NFT’ler gibi daha riskli alanlara kayarak spot Bitcoin ETF’lerinden alternatif varlıklara yatırımı artırabileceği öngörülüyor.

Bitwise’tan Jeff Park ise Bitcoin ETF opsiyonlarının, arz kısıtlaması nedeniyle benzersiz volatilite dinamikleri yaratacağını ve kazançları artıracağını ifade etti.

Bitcoin’de yükseliş beklentisine soktu, Ethereum’a onay gelmedi

SEC, Nasdaq’ın BlackRock ve Bitwise’ın spot Ethereum ETF’lerinin listelenmesine yönelik kararını 10 Kasım’a erteledi. Başlangıçta bu hafta açıklanması beklenen karar, SEC’in yeterli değerlendirme süresi talebi nedeniyle ertelendi. Aynı şekilde NYSE American’ın Bitwise ve Grayscale Ethereum ETF’leriyle ilgili başvurusunun da kararı 11 Kasım’a ertelendi. Geçtiğimiz hafta SEC, BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) seçeneklerinin listelenmesini onaylamıştı. Bu, analistlere göre Bitcoin ETF’leri için büyük bir zafer oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!