Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC BlackRock’ın Bitcoin’i İçin Yaptığı Öneriyi Değerlendirmeye Aldı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’inde talep ettiği değişikliği değerlendirme aşamasına aldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Nasdaq’ın BlackRock’a ait iSharet Bitcoin Trust (IBIT) spot Bitcoin ETF’inde opsiyon ticaretine izin verecek teklifi için yorum dönemini başlattı.

Resmi dosyalamada yer alan detaylara göre kamuoyunu görüşünün alınacağı bu dönem önümüzdeki 21 gün boyunca devam edecek. Bu  talebin onaylanması durumunda, yatırımcılar IBIT fonu üzerinde opsiyon ticaretine erişim hakkı kazanmış olacaklar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg ETF analisti James Seyffart, SEC’nin sunulan talebe bu denli hızlı geri dönüş yapmasını olumlu yorumladı. Süreç boyunca bir aksilik çıkmaması ve SEC’nin hızlı tutumunu sürdürmesi durumunda şubat sonuna kadar söz konusu değişikliklerin onaylanabileceğini öngördü:

SEC, 19b-4’ün spot Bitcoin ETF’lerde opsiyon ticareti yapma olanağına yönelik talebi zaten kabul etmişti. Bu, SEC’nin tipik hareketlerinden daha hızlıdır. SEC hızlı hareket etmek isterse söz konusu değişiklikler şubat ayının sonundan önce onaylanabilir mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!