Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Coinbase’i Kredi Verme Ürünü Yüzünden Dava Etmekle Tehdit Etti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’i insanların kripto parayla kredi almasını sağlayan Lend adlı ürünü piyasaya sürmesi halinde mahkemeye vermekle tehdit etti.

  • Coinbase’in hukuktan sorumlu yöneticisi Paul Grewal, çarşamba günü yaptığı paylaşımda Coinbase’in Lend adlı yeni ürününün “süresiz olarak” askıya alınabileceğini, en iyi ihtimalle ise Ekim 2021’e kadar bekletileceğini açıkladı.

  • Lend platformu, insanların buradaki hesaplarına USD Coin (USDC) yatırarak yılda %4’e varan oranlarda faiz elde etmesi ve “onaylanmış kullanıcıların” buradan kredi çekebilmesi için tasarlandı.

  • Coinbase yönetimi, altı ay önce SEC ile iletişime geçmesinin ardından regülatörden “Lend’in menkul kıymet barındırdığı” yönünde bir yanıt aldı.

  • Coinbase; SEC’nin bu ürüne ilişkin resmi bir inceleme başlatmasının akabinde kendisinden talep edilen belgeler ile yazılı yanıtları SEC’ye iletti.

  • SEC’nin, Lend’i kullanmak için ismini bekleme listesine yazdırmış müstakbel kullanıcıların isim ve iletişim bilgilerini de talep ettiği fakat Coinbase’in bu talebi geri çevirdiği belirtildi.

  • Paul Grewal, “Coinbase’in Lend’i piyasaya sürmemiş ve onunla ilgili bilgileri detaylı olarak sunmuş olmasına rağmen SEC, bize ortada ne gibi bir sorun gördüğünü açıklamıyor. Bunun yerine, Lend’i kullanıma açmamız halinde bizi dava edeceklerini söylediler. SEC’ye bize bunun gerekçesini paylaşıp paylaşmayacaklarını defalarca sorduk ve defalarca reddettiler.” dedi.

  • Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, “Lending, nasıl menkul kıymet olarak sayılabilir?” diyerek, “SEC umarım harekete geçip, bu sektörün hak ettiği (yasal) açıklığı müşterilere ve şirketlere zarar vermeden getirir.” temennisinde bulundu.

  • SEC Başkanı Gary Gensler, geçen hafta Financial Times’a bir röportaj verip SEC ile görüşmeyen kripto para şirketlerini eleştirmiş, “Gelin, bizimle görüşün.” çağrısında bulunmuştu.

Görsel: Coinbase uygulaması (Ivan Radic/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!