Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Danışmanı: Bu Tokenları Satan Şirketler Dikkatli Olsunlar

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dijital yenilik alanında danışmanlık yapan Valerie Szczepanik, ilk borsa arzı (IEO) tokenlarını destekleyen platformlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Kripto para sektöründe “Kripto Çarı” lakabıyla tanınan Valerie Szczepanik, IEO tokenlarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Consensus tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Szczepanik, etkinlik sırasında bu gibi tokenları listeleyen platformlarla ilgili de bazı yorumlar yaptı.

Szczepanik tarafından yapılan açıklamalara göre bu gibi tokenlar üzerinden işlem ücreti alan ve kabaca gelir elde eden platformlar yasal açıdan sorun yaşayabilirler. Bu şekilde hizmet veren platformların aslında broker olarak hizmet verdiklerini hatırlatan Szczepanik, şu açıklamayı yaptı:

“Eğer bu şirketler ABD’deki ilgili kurumlara kayıt yaptırmadıkları halde ABD’li müşterilere hizmet veriyor, ABD pazarında faaliyet gösteriyorlarsa başları derde girecek demektir.”

Szczepanik bu duruma örnek olarak geçtiğimiz eylül ayında manşetlere çıkan TokenLot’u gösterdi. Lenny Kugel ve Eli Lewitt tarafından yönetilen bu kripto para brokerı kendini adeta bir ICO mağazası olarak tanıtıyordu ancak bu alanda herhangi bir resmi lisansı bulunmuyordu. Şirketin herhangi bir resmi kaydı bulunmadığını fark eden yetkililer TokenLot’a 471 bin dolar değerinde para cezası kestiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment