Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE’deki Kripto Para Borsası Resmi Lisans İçin Ön Onay Aldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli kripto para borsalarından BitOasis, ülkedeki finans düzenleyicilerinden ön onay almayı başardı.

Bundan dört sene önce kurulan BitOasis, Orta Doğu’da çoklu imza teknolojili dijital para cüzdanlarını kullanan ilk kripto para borsası olduğunu iddia ediyor. Şirket kısa süre önce bazı duyurular yaparak bu yıl içerisindeki hedeflerine ilişkin bazı bilgiler paylaşmıştı.

Şirketin hedefleri arasında Abu Dabi Küresel Piyasası’ndan lisans almak gibi şeyler yer alıyordu. BitOasis’in CEO’luğunu üstlenen Ola Doudin o dönemki açıklamalarında “bu lisansı alan ilk borsalardan biri olmak istediklerini” vurgulamıştı.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Abu Dabi Küresel Piyasası bünyesindeki Finansal Hizmetleri Düzenleme Otoritesi, BitOasis’e ön onay verme kararı aldı. Şirketin tam kapsamlı bir lisans alması için hem teknik hem de pratik alanlarda bazı iyileştirmeler yapması bekleniyor.

Doudin tarafından yapılan açıklamalara göre şirket tam kapsamlı bir lisans almak için yılın geri kalanında çeşitli iyileştirmeler yapmaya devam edecek. Kendisinin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Bu büyük bir gelişme. Bize hem bir borsa olarak meşruluk katıyor hem de yasal finans kurumlarıyla birlikte çalışmanın önünü açıyor. Suudi Arabistan gibi bölgelerdeki düzenleyicilerle birlikte çalışma fırsatımız da var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment