Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Davası Sonlanan Kripto Para Şirketinin Token’ı 2x Yaptı: İşte Yükselişin Nedeni!

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ve kripto para şirketi LBRY arasındaki menkul kıymet davasında verilen “ikincil piyasalarda satış” kararı LBC token üzerinde bir günde %100’den fazla yükseliş getirdi.

SEC ve LBRY arasındaki menkul kıymet davasının son oturumu 30 Ocak tarihinde görüldü. Benzer bir davada Ripple’ın (XRP) avukatlığını üstelenen John Deaton, mahkemede yaşananların ayrıntılarını paylaştı. Uzun bir tweet dizisinde konuya yer veren Deaton, yargıcın kararının LBC’nin ikincil satışları için geçerli olmadığını açıkça ortaya koyduğunu vurguladı:

Yargıcın emri ikincil piyasa satışları için geçerli değil. Düşündüğünüzde, eğer token’ın kendisi bir menkul kıymet olsaydı, o zaman kararı ikincil satışlar için geçerli olacaktı. Fakat kararın ikincil satışlar için geçerli olmadığı göz önüne alındığında SEC’in yapabileceği çok fazla bir şey kalmıyor.

LBRY resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise bu durumun bir zafer olarak görülmediği belirtilirken tüm kripto para endüstrisi cesaretli olmaya davet edildi:

Birçoğu dün verilen kararın LBRY için bir zafer olduğunu düşünüyor ama biz henüz kazanmadık. Üçüncü şahıslar (borsalar, vb.) hala SEC’den onunla çalışamayacak kadar korkuyorsa, hakimin LBC‘nın menkul kıymet olup olmadığını söylemesi önemli değil. Gerçek sınav bu.

Mahkemenin kasım ayında verdiği kararda, LBRY tarafından piyasaya sürülen LBC tokenlarının SEC’nin iddia ettiği gibi menkul kıymet statüsünde olduğu ve şirketin kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı kesinleşmişti.

LBC Fiyatında Bir Günde 2x Yükseliş

Öte yandan LBRY blokzincirinin yerel token’ı LBC, son duruşmaya dair ayrıntıların çevrim içi olarak ortaya çıkmasının ardından geçen sürede %140 artış gösterdi.

Duruşmadan önce 0.0125 dolar seviyelerinden işlem gören LBC, kararın piyasaya düşmesi ile birlikte yükselişe geçmişti. LBC fiyatı özellikle son 24 saatlik periyotta aniden %100’den fazla artış yaşayarak gün içerisindeki en düşük seviye 0,0147 dolardan 0,0317 dolara kadar ulaştı.

CoinGecko verilerine göre gün içerisindeki en yüksek seviyesinden bir nebze geri çekilme yaşayan LBC haberin kaleme alındığı sıralarda %86,3 yükseliş ile 0,0274 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!