Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ETF’ler İçin Şaşırtmadı, Bitcoin ve Ethereum Kararını Erteledi: 2 Başvuru Daha Var!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) iki farklı şirket tarafından sunulan ETF başvurularını erteledi. 

Bloomberg tarafından sunulan habere göre SEC, hem Grayscale’in vadeli Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu hem de Hashdex’in mevcut vadeli Bitcoin ETF’ini spot ETF’e dönüştürme başvurusunu ileri bir tarihe erteledi. SEC grayscale konusunda bir tarih belirtmezken Hashdex’in başvurusunun 2024’e ertelendiği vurgulandı.

Her iki başvuru için son karar tarihi 17 Kasım olarak belirlenmişti fakat SEC bu hamlesiyle ek süre kazanmış oldu. Ayrıca Franklin Templeton’ın Shares of Franklin Bitcoin ETF’i içinde SEC’in son karar tarihi 17 Kasım ve uzmanlar bu ETF başvurusuna dair kararın da erteleneceğini düşünüyor. Bununla birlikte Global X’in spot Bitcoin ETF başvurusu için son karar tarihi ise 21 Kasım olarak biliniyor.

Her iki ETF’de diğer başvurulara kıyasla kendi içlerinde daha farklı bir öneme sahipti. Grayscale, SEC’ye karşı mahkemeden kısmi bir zafer alarak ETF başvurusunun onaylanacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyordu. Fakat SEC, mahkemede kaybetmiş olsa da halen daha yetkinin kendisinde olduğunu göstererek hızlı bir onay çabasına girişmedi.

Hashdex ise diğer bütün spot Bitcoin ETF başvurularından farklı olarak satın alacağı Bitcoin’leri kripto para borsası Coinbase’de değil Chicago Ticaret Borsası (CME) aracılığıyla saklayacağını belirtmişti. Şirketin bu hamlesi onu diğer spot Bitcoin ETF’lerinden bir adım öne çıkartmıştı.

SEC’in elinde karar vermesi gereken bir dizi spot Bitcoin ve Ethereum ETF başvurusu bulunuyor. Bunlar arasında BlackRock, Fidelity ve VanEck gibi piyasa devlerinin başvuruları da yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!