Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bitcoin ETF’lerini Erteledi

ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu (SEC), Bitcoin borsa yatırım fonlarıyla (ETF) ilgili yapılmış olan üç başvuruyu erteleme kararı aldı.

Bitwise Asset Management, VanEck/SolidX ve Wilshire Phoenix adlı üç farklı fon yöneticisi birkaç ay önce Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu oluşturmak için başvuruda bulunmuşlardı. Söz konusu fon yöneticileri bu fonu hayata geçirebilmek için NYSE Arca ve Cboe BZX gibi borsalarla iletişime de geçtiler.

Henüz Netice Yok

Kripto para topluluğundaki pek çok için Sermaye Piyasası Kurumu’nun bu konu hakkında alacağı kararı bekliyor. Sektör genelindeki birçok uzman isim ETF’ler ile ilgili çıkacak olumlu bir kararın kripto para piyasasını yeniden harekete geçirebileceğini düşünüyor.

Ne var ki SEC bu konuya aceleci bir şekilde yaklaşmak istemiyor. Sermaye Piyasası Kurumu tarafından alınan yeni karara göre Bitcoin ETF’si için yapılan başvurular bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar.

Karar Ertelendi

CoinDesk tarafından yapılan habere göre Sermaye Piyasası Kurumu bu konu hakkında biraz daha araştırma yapabilmek ve daha iyi bir karar verebilmek için bu başvuruların değerlendirme sürecini erteleme kararı aldı.

Konu hakkında paylaşılan bilgilere göre Bitwise ve VanEck/SolidX tarafından yapılan başvuruların sırasıyla 13 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde açıklanması bekleniyor. Wilshire Phoenix tarafından yapılan başvurunun kararı ise 29 Eylül’de verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment