Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Kripto Para Borsası Saldırı Sonrası Kepenk İndiriyor

Türkiye’deki kripto para borsalarından Bayebit bundan birkaç gün önce saldırıya uğradığını ve bu saldırı sonucunda bazı borsa kullanıcılarının paralarının çalındığını açıkladı.

Bayebit tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Ağustos tarihinde saat 13:00 sularında borsaya “kötü niyetli kişiler veya kişilerce” saldırı düzenlendi ve borsa hacklendi. Bayebit bu saldırı sırasında bazı kullanıcı hesaplarının zarar gördüğünü ve bazı kullanıcıların paralarının çalındığını belirtiyor.

Kaynak: Bayebit

Şirketin konu hakkında yaptığı açıklamaya göre bu saldırıda parası çalınan kullanıcıların hiçbiri mağdur edilmedi ve Bayebit bu kullanıcıların tüm mal varlıklarını karşıladı.”

Kullanıcılara Duyuru

Bayebit yaşanan bu saldırı sonrasında borsacılık faaliyetlerine son vereceğini duyurdu ve Bayebit kullanıcılarıyla bazı önemli bilgiler paylaştı.

Artık alım-satım işlemlerini durdurduğunu açıklayan şirket yönetimi, Bayebit yöneticilerinin platformdaki kripto para/itibari para fonlarını 17 Ağustos tarihine kadar çekebileceklerini söylüyor. Borsanın konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Siz değerli üyelerimizin güvenliği için coin/TL çekim talimatları detaylı kontrollerden sonra onaylanacağından gecikmeler yaşanabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment