Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Arjantin’de 12 Bin 300 Dolara Çıktı

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’in fiyatı Arjantin pazarında 12 bin 300 dolara kadar yükseldi.

Kripto para piyasasın son zamanlarda oldukça hareketli günler yaşıyor. Bundan bir süre önce 11 bin dolar barajını aşmayı başaran Bitcoin o zamandan beri 12 bin dolar barajını zorlamaya devam ediyor. Ancak Bitcoin henüz o barajı aşabilmiş değil.

Arjantin piyasasında ise durum biraz daha farklı. Çünkü Bitcoin fiyatı orada küresel piyasadaki fiyatlara kıyasla çok daha yüksek. Arjantin’deki kripto para borsalarından Buenbit üzerindeki Bitcoin fiyatı kısa bir süre önce 12 bin 300 dolara kadar çıktı.

12 Bin 300 Dolar

Bitcoin fiyatı Arjantin’in en büyük kripto para borsalarından Buenbit’te 12 bin dolar barajını aştı. Bitcoin’in uluslararası borsalardaki fiyatına baktığımızda ise fiyatın genel olarak 11 bin 400 dolar düzeyinde olduğunu görüyoruz.

Arjantin’de Bitcoin

Özellikle Twitter’daki bazı kullanıcılar bu durumun pek şaşırtıcı olmadığını, Arjantin’de kripto para kullanımının epey yaygın olduğunu söylüyorlar.

Arjantin’deki enflasyon oranları haziran ayı içerisinde yüzde 55.8’e kadar çıkmış ve Arjantin halkı epey zorlu bir dönemden geçmeye başlamıştı. Ülkedeki vatandaşlar yakın zamanda yaşanan başkanlık seçimini de göz önünde alarak yeniden yüklü bir şekilde Bitcoin’e yatırım yapmaya başlamış olabilirler. Bu da Bitcoin fiyatının neden bu kadar yükseldiğini açıklayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment