Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Gemini ve Celsius’un Kripto Kredi Hizmetlerini İncelemeye Aldı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Gemini, Celsius Network ve Voyager Digital tarafından sunulan yüksek getirili kredi ürünlerinden bazılarını inceleme altına aldığını belirtti.

Bloomberg tarafından 26 Ocak tarihinde yayınlanan raporda SEC, dijital varlıklar üzerinden kredi faizi verme hizmetleri hakkında bir soruşturma yürütüyor. Soruşturmanın asıl amacının, kripto kredi hizmetlerinin menkul kıymet olarak kabul edilip edilemeyeceği belirsiz olduğundan dolayı borsa komisyonuna kaydedilmesi gerekip gerekmediği olduğu düşünülüyor.

SEC, geleneksel bankaların %0,1’den bile düşük faiz oranlarının aksine %3 ila %18 arasında değişen faiz oranları veren kripto para borsalarından endişe içinde olduğunu belirtti.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından geleneksel bankalar sigortalı olduğundan yatırımcıların parası banka iflas etse bile korunuyor. Kripto kredi hizmetleri müşterilerin dijital varlıklarını diğer yatırımcılara borç olarak veriyor bu durum da SEC’e göre yatırımcının korunmadığı anlamına geliyor. Ayrıca SEC firmalara herhangi bir suçlamada bulunmadığını belirtti.

Kripto kredi hizmetleri, 2021 yılının eylül ayından beri ABD regülasyonları tarafından baskıya maruz kaldığı söyleniyor. New Jersey ve Texas eyaletindeki regülatörler, Celsius Network’e karşı kredi verme hizmetini durdurmasını emretti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!