Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ile Kanlı Bıçaklı Olan Kik Vazgeçmiyor!

Kanada merkezli ünlü sosyal medya ve mesajlaşma uygulaması Kik, yaptığı açıklamada daha önce operasyonları durduracakları yönünde alınan kararın geri çevrildiğini ifade etti.

Firmanın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

”Harika haber: Kik kalıcı olmaya devam edecek. Aynı zamanda, uygulamayı daha da harika kılmak için birçok farklı planımız var. Konuyla ilgili olarak diğer detay bilgiler de gelecek dönemde sizlerle paylaşılacak. Bizi takip etmeye devam edin.”

Daha önce bilindiği gibi kurum, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu SEC ile uzun süren bir mücadelenin içine girmişti. ICO’nun dizaynı ve amacı ile ilgili olarak SEC’in memnuniyetsizlikleri olduğu ifade ediliyordu. Bu sebeple de firma, 100 milyon dolar değerinde ICO’sunda zor dönemler geçirmişti.

Bu olay üzerine Kik’in bünyesinde çalışan kişi sayısı 151’den 19’a inmiş ve şirketin CEO’su Ted Livingston’un kapanacağız açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ancak gelinen noktada, SEC ile yaşanan birçok soruna rağmen, Kik yetkililerinin yeniden sektöre giriş yapmayı ve projeyi kurtarmak istediği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment