Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yetkilisinden Regülasyon Açıklaması: İşbirliği Yapmalıyız

ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) yetkililerinden Hester Peirce, kripto para düzenlemeleri hakkında başka ülkelerden ders almaları gerektiğini düşünüyor.

ABD’deki yetkililer henüz ülkedeki kripto para sektörüyle ilgili net kararlar almış, kripto para şirketlerini kapsamlı bir şekilde düzenlemiş değiller.

Başta Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) olmak üzere ülkenin çeşitli kurumları kripto paralarla ilgili araştırma yapmaya devam ediyor. SEC yetkililerinden Hester Peirce, bu süreç içerisinde başka ülkelerden ders alabileceklerini düşünüyor.

ABD’ye Örnek

Hester Peirce geçtiğimiz günlerde bir etkinliğe katıldı ve ABD’nin kripto para politikaları hakkında bazı açıklamalar yaptı.

SEC olarak son zamanlarda attıkları adımlardan bahseden Peirce, kripto paraları düzenlemenin oldukça zorlu bir süreç olduğunu dile getiriyor.

Peirce bu süreç içerisinde uluslararası bir işbirliği yapılabileceğine ve bunun herkes için daha faydalı olacağına inanıyor. İsviçre, Malta gibi bazı Avrupa ülkelerinden örnek veren Peirce, bu konu hakkında şu görüşü savunuyor:

“ABD’deki eyaletler nasıl birbirlerinden yeni şeyler öğrenebiliyor, yeni kararlar alabiliyorlarsa uluslararası regülatörler de kripto para konusunda işbirliği yapabilirler.”

Peirce’e göre ABD kripto para düzenlemelerini tamamen yalnız bir şekilde değil diğer ülkelerle işbirliği yaparak, yeni şeyler öğrenerek ve öğreterek yapmalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment