Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Halving Sürecinden Nasıl Etkilendi?

Kripto para sektörünün en büyük ağlarından Litecoin bundan birkaç saat önce başarılı bir halving süreci yaşadı. Kripto para kullanıcıları blok ödülünün yarı yarıya düşürüldüğü bu sürecin Litecoin’i nasıl etkileyeceğini merakla izliyorlar.

Litecoin kullanıcılarının uzun süredir beklediği halving bundan birkaç saat önce başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu sürecin en önemli etkisi ağ içerisindeki blok ödüllerinin yarılanması, yani ödülün 25 LTC’den 12.5 LTC’ye düşmesi oldu.

Ne Bekleniyordu?

Kripto para sektöründeki bazı isimler Litecoin’in yaşayacağı halvingin ciddi zararlara yol açabileceğinden endişeleniyorlardı.

Bazı uzman isimler blok ödülünün düşmesiyle birlikte ağdaki hash oranının düşmeye başlayacağını ve madenci sayısının azalacağını öngörüyorlardı.

Litecoin’in fiyatı hakkında tahminlerde bulunan isimler ise halvingin tamamlanmasıyla birlikte LTC fiyatının yükselişe geçeceğini düşündüler.

Neler Yaşandı?

Litecoin ağı söz konusu süreci sorunsuz bir şekilde atlatmayı başardı. Litecoin’in kurucusu olan Charlie Lee, bu sürecin ardından şu açıklamaları yaptı:

“Litecoin halvingi başarıyla tamamlandı. LTC fiyatı da 100 dolara dayandı…Halving tamamlandıktan sonraki 17 dakika içerisinde 12 blok kazıldı. Görünüşe göre madenciler hash oranını azaltmamışlar. Hatta 1.4 dakikada bir blok kazıyoruz ki bu öngörülen 2.5 dakikalık süreden daha hızlı. Litecoin ağı iyi durumda!”

Resim

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment