Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Ürün Tedarik Zinciri İçin Blockchain Platformu Yapıyor

Teknoloji devi IBM ve Blockchain şirketi Chainyard, yeni bir iş birliği yapmak bir araya geldi. İki firmanın, bundan sonraki dönemde ürün tedarik zinciri yönetimi için ortak bir veri ağı oluşturacağı açıklanırken, ilgili sistem hakkındaki bilgiler, yapılan bir basın açıklaması ile kamu oyuyla paylaşıldı.

IBM’in yer aldığı bu yeni ortaklıkta, Chainyard ile birlikte Amerikalı şirket Anheuser Busch In Bev, Glaxo Smith Kline, Nokico, Cisco, Lenovo, Nokia ve Vodafone gibi dev firmalar da kendine yer bulacak.

Bu ürünün IBM’in Blockchain platformu üzerinde yer alması beklenirken, bu sayede hem zaman, hem de maliyetten ciddi bir tasarruf elde edilmesi amaçlanıyor.

Bununla birlikte, ürün tedarik zincirlerinin yönetimlerinde son dönemde sıklıkla ortaya çıkan dolandırıcılık ve hataların da Blockchain ile önüne geçmeyi amaçlayan IBM’in bu projeye de ciddi bir önem verdiği ifade ediliyor.

Bilindiği gibi Blockchain teknolojisinin en fazla kullanım alanına sahip olduğu noktalardan birisi de ürün tedarik zincirleri olarak dikkat çekiyor. Bu alanda IBM de dahil olmak üzere zaten birçok firma, hali hazırda önemli çalışmalar yaparken, bu yeni platformun da gelecekte önemli bir görev üstlenmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment