Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’ten Para Çıkışı Rekor Seviyeye Ulaştı

KRipto para sektörünün en büyük vadeli işlem platformu olan ve birçok kişinin gözünü hiç ayırmadığı BitMEX, zorlu günler yaşıyor. Geçtiğimiz ay, CFTC tarafından açılan soruşturma sonucu ciddi bir sıkıntı yaşayan firmanın, son dönemde yatırımcıların gözünde değer kaybettiği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili olarak bir araştırma yapan sektör firması Ceteris Paribus, ortaya oldukça ilginç sonuçlar koydu. Buna gçre, BitMEX’ten geçtiğimiz ay yaşanan çıkışlar tam 500 milyon dolara ulaştı. Yani, yatırımcılar toplamda 500 milyon dolarlık parasını platformdan başka bir yere taşıma kararı aldı.

Bu durum, aslında tarihsel verilere bakıldığında daha da bir ilginçleşiyor. Çünkü, BitMEX’in kuruluşundan bu yana platformda yaşanan para çıkışı hiçbir zaman 100 milyon doları aylık bazda geçmemiş. 2018’in toplamında dahi toplamda 1.3 milyar dolarlık çıkış olurken, geçen ay yaşanan bu para çıkışı, neredeyse o dönemin yüzde 40’ını tek başına oluşturuyor.

Otoriteler, BitMEX’ten bu denli fazla oranda çıkış olmasının ana sebebinin ise, elbette ki CFTC soruşturması olduğunu ifade ediyorlar.

BitMEX’in önümüzdeki dönemde bu soruşturma sonucu ile birlikte kaybettiği itibarını yeniden kazanması ve daha da güvenilir hale gelmesi için çalışmalar yapması gerektiği de, ifade edilen detaylar arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment