Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff, CNBC’ye Bitcoin’e Fazla Yer Verdiği İçin Ateş Püskürdü

Altın boğası olan ve son dönemde yaptığı açıklamalar ile iyiden iyiye kripto para sektörünün de önemli isimleri arasına giren Peter Schiff, ünlü ekonomi kanalı CNBC’ye ateş püskürdü.

Bitcoin’de bugün yaşanan fiyat artışı ile ilgili olarak konuşan başarılı yatırımcı, lider medya kanalına Bitcoin’e altından daha fazla yer verdiği için sert çıktı.

Bitcoin fiyatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, piyasadaki spekülatörlerin Bitcoin satın alıp spekülasyon yaptığını ve yaşanan artışın ana nedenini bu olduğunu ifade eden Schiff, Çin tarafından gelen Bitcoin alımlarının da böyle okunması gerektiğini aktardı.

Başarılı isim, şöyle konuştu:

”Elbette bu piyasa çok volatil ve usta traderlar da bunun suyunu sıkmak istiyorlar. Çin Yuanı düşerken Bitcoin artmasının, Çin halkının Bitcoin’i bir güvenli durak olarak görmesi ile alakası olmadığı fikrindeyim. Bence tamamen onlar Bitcoin’i spekülasyon için alıyor.”

Schiff, daha sonra CNBC ile ilgili olarak da konuştu ve şunları söyledi:

”CNBC, Bitcoin’e, altına kıyasla çok daha fazla yer veriyor. Onlar da reyting çekmek istiyorlar ve yanlış yapıyorlar. Hacimlere ve yatırımcı sayısına baktığımızda altın, Bitcoin’den kat be kat ilerde ancak herkes Bitcoin’i konuşuyor. Bu durum bence değişmeli.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment